Innsendt bidrag: Har du tenkt over hvor mange rare steder du kan lese en bok? Opp ned i en trapp? i et klatrestativ, i en bålpanne eller i toppen av et tre? «Rare steder å lese en bok» er tittelen på prosjektet elevene i Grimstadskolen har jobbet med i høst. Målet med prosjektet har vært elevmedvirkning under Ribsenfestivalen, og et ønske om å skape leselyst blant barn og unge i kommunen.

Det er ikke bare leselysten som har økt blant elevene i høst, også skrivekløen har svidd i fingrene på enkelte. Skoleprosjektet, forfatterbesøk og skrivekurs har utvilsomt vært positivt.

Bli med på en reise inn i bøkenes univers.

Smakebit: Deler av utstillingen. Foto: Privat

Blant litteratur og kunstutstilling, kan du denne uken være med på en reise inn i bøkenes univers dersom du besøker Grimstad bibliotek. På veggene i første etasje finner du en utstilling av bilder og digitale bokpresentasjoner.

Ta med deg en telefon, skann qr-koden under bildet, og lytt til omtaler av flere spennende bøker. Elevene har vært kreative i sine bidrag. De har tatt bilder på de merkeligste steder, og lagt mye arbeid i bokpresentasjonene. Om du skulle være en av de som ikke er så glad i å lese, så kan det jo være du er interessert i å se en video, eller lytte til en bokomtale? På biblioteket denne uken skal det være noe for enhver smak!

Var med: Lotta og Celine bidro til utstillingen. Foto: Privat

Torsdag i uke 42 åpnet Grimstad bibliotek dørene for elevene fra Holviga ungdomsskole. Det ble en varm velkomst sett i kontrast til det gufne været og den sterke vinden som tydelig viste sin tilstedeværelse denne morgenen. Begreper som krim, mysterier, heksebrenning, og frykten for det ukjente lå ferskt i minne hos elevene etter forfatterbesøket av Aina Basso ved Holviga ungdomsskole tirsdag samme uke.

Mens noen gikk på jakt etter spennende bøker i ungdomsavdelingen, fikk andre teste ut komfortable plasser de kunne unne seg noen minutters hvile. Elevene fikk både se og lytte til utstillingen i første etasje. Elevene viste tydelig at de var stolte over eget bidrag, og viste gledelig frem egen presentasjon.

«Kan ikke vi også skrive en bok?» var det en elev som spurte under besøket. Jeg kunne ikke si at det bare var så enkelt, men sa heller ikke at det var umulig. Tanken om et utvidet skrivekurs for elever i Grimstad kommune slo meg. Hvorfor ikke følge opp dette ønske?

Kom gjerne innom biblioteket for å se på utstillingen!

Inger Lise Bye, Grimstad bibliotek