Det eneste toget: 17.mai-komiteens vandring gjennom sentrum blir nasjonaldagens eneste tog. Her fra en tidligere komité, hvor lederen, Baste Stenberg Rimestad, gikk først.

Håper folk følger nasjonaldagen digitalt

Fra klokken åtte om morgenen er nasjonaldagen fylt med arrangementer, men ikke for publikum. Leder av 17.mai-komiteen, Bente Hokland, håper folk vil følge programmet digitalt, og kose seg hjemme på den store dagen.

– Det er gledelig at det nå er åpnet for at litt flere kan samles, men komiteen har lagt opp til arrangementer uten tilskuere, men at folk skal hygge seg med den digitale løsningen vi har, sier Bente Hokland.

Hun håper befolkningen vil sette stor pris på å følge taler og bekransninger via Adressas side, der programmet vil vare fra klokken 8 til til de har sunget felles nasjonalsang fra klokken 13.

– Og så er det veldig hyggelig å se at mange lag og foreninger har sendt inn innslag til et digitalt borgertog. Det vil bli lagt ut fra klokken 17, som tradisjonen er, forteller hun.

Hun oppfordrer mange til å dele egen feiring og sende inn fine innslag som skal være med og inspirere og sette farge på dagen for alle.

Disse innslagene kan legges ut på Facebook-siden: 17. mai i Grimstad

eller på Instagram: #17maiGrimstad

– Vi vil premiere mest kreative innslag, sier hun.

Hun er også glad for at flere korps stiller opp og vil være med og spre musikk som setter stemning på dagen.

– En del vil bli formidlet i forbindelse med arrangementet. Men det vil kanskje også dukke opp korps i eget nærområde. Jeg håper folk vil hygge seg med det, men samtidig huske på å holde god avstand, minner hun om.

Komiteen har valgt å pynte byen litt, selv om det ikke er arrangementer for publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Og så håper vi folk vil pynte hager med flagg og skape hyggelig stemning. Vi ønsker alle en kjempeflott feiring, understreker hun. Men om folk vil friske opp noen minner i løpet av dagen, legges det ut 17.mai-tog fra 2017.

– Vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger på dette opplegget. Det er gøy å se at det er god respons på det digitale borgertoget, sier Hokland, som er i full gang med å forberede seg til den store dagen selv.

– Nå er det å stryke skjorter og flagg, og pynte hjemme, sier hun.