Ny rolle: Esben Esther Pirelli Benestad blir andaktsholder på NRK. Foto: Baard Larsen

Esben Esther debuterer i ny rolle

Sexologen Esben Esther Pirelli Benestad debuterer som andaktsholder i NRKs Morgenandakten.

I følge Vårt Land får hen be «vår Gud» i stedet for «vår Far». Esben Esther Pirelli Benestad ønsker å bringe alle kjønn nærmere Gud, og mennesker nærmere hverandre.

– Jeg har forstått at NRK har som mål at andakten skal favne bredt, og snakke et språk som kan være åndelig og andaktsfullt, men som man kanskje ikke hører i «strikte» kirkelige sammenhenger. Dette blir første gang jeg holder en ordentlig andakt. Men det er ikke første gang jeg snakker andaktsfullt, sier hen til Vårt Land.

I følge Vårt Land er Esben Esther Benestad Pirellis agenda i verden å bringe folk nærmere hverandre.

– Vi har så lett for å feiltro hverandre. Jeg alltid har hatt et ønske om å kunne være en stemme fra mitt perspektiv, og komme andre – med et annet utgangspunkt – i møte. Det biologiske og sosiale kan gi oss tilhørighet i tiden vi lever i. Men det åndelige kan gi oss tilhørighet i evigheten. At noen opplever at de ikke blir gitt adkomst til evigheten, er brutalt, sier Pirelli Benestad.

– Jeg ber nok ofte til Gud når jeg vet at jeg skal inn i noe vanskelig, og trenger støtte. Noen ganger kaller jeg det «universets gode krefter», dit jeg henvender meg, sier hen.