SiMi: Duoen SiMi består av Siddy Kristiane Vibran og Mia Adele Abrahamsen (t.h.). Foto: Privat

Endelig kunne de dra til Sverige for å holde konsert

Jentene i SiMi hadde nylig en spennende tur til nabolandet.

Innsendt bidrag: Stor suksess for ung duo fra Tvedestrand og Grimstad.

Duoen SiMi bestående av Siddy Kristiane Vibran fra Tvedestrand og Mia Adele Abrahamsen fra Grimstad deltok i 2021 i en digital konkurranse i Imagine Norway. Mesterskapet er en nasjonal uttakelse til den internasjonale Imagine Music Experience, som foregår på høsten i Brûssel. Jentene i SiMi tok andreplassen med seg hjem til Agder, noe som gav dem muligheten til å gjeste den svenske nasjonale finalen, med framføring under gallakonserten siste kveld. Imagine Sweden er å regne som et fenomen i vårt naboland, og mange kjente og veletablerte svenske artister har sin bakgrunn her.

Konsert: lørdag 14. mai leverte jentene i SiMi en 20 minutters konsert med kun egenprodusert materiale foran et lydhørt og høyst kompetent publikum i Eskilstuna i forbindelse med Imagine Sweden. Foto: Privat

Etter en lang ventetid, utsettelser og omgjøringer, ble det endelig klart for reise til Eskilstuna i Sverige, og lørdag 14. mai leverte jentene en 20 minutters konsert med kun egenprodusert materiale foran et lydhørt og høyst kompetent publikum.

SiMi ble også intervjuet av svensk radio, og deltok i et talkshow under festivalen. «Dette har vært veldig inspirerende og en fantastisk opplevelse», svarte jentene under direktesendingen fra scenen. «Vi har møtt så mange kreative musikere, og det er helt spesielt å være midt i blant andre ungdommer, som alle har det til felles at de ønsker å satse på musikk».

Av sjangere som ble levert i den svenske finalen fant vi både klassisk, metall, pop, slampoesi/rap/soul, visesang og, slik SiMi leverte: Ballader. Alt med et bemerkelsesverdig høyt nivå levert av en generasjon unge musikere som har arbeidet frem nye og spennende uttrykk i den spesielle tiden vi har vært i den to siste åra.

Tonje Eikrem Jacobsen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rådgiver, fylkeskontakt UKM Agder

Les også
Mia (17) og Siddy (19) blir hyllet av popstjerne