Endringer: TV2 advarer seerne før lørdagens program av «Kompani Lauritzen». Her ser vi Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen. Foto: Matti Bernitz og Arkiv

Dag Otto og co. advarer nå TV-seerne

På grunn av krigen i Ukraina, advarer nå TV2 seerne sine om scener i neste episode av «Kompani Lauritzen». Årsaken er at scenene minner om krig og krigshandlinger.

Episoden vises på TV2 lørdag kveld.

Det er VG som melder om dette. De har fått en e-post av pressesjef i TV2, Jan-Petter Dahl, som skriver følgende:

– I denne episoden av «Kompani Lauritzen» er det krigslignende situasjoner. Med tanke på det som nå skjer i Ukraina, så ønsket vi å gjøre seerne oppmerksom på dette helt i starten av episoden.

I begynnelsen av lørdagens program advares det om scener som minner om krig, og de gjør oppmerksom på at «Kompani Lauritzen» ble spilt inn før krigshandlingene i Ukraina startet.

Krigen I Ukraina har ført til at TV2 har måttet gjøre flere grep i forbindelse med programmet. Premierefesten ble svært dempet, og TV 2 har gjort flere andre endringer i programmet der kjendiser får prøve seg i militæret.

Spin-off-programmet som egentlig skulle hete «Tropp Z», har ellers fått endret navnet sitt til «Tropp1». Årsaken er at Russland har brukt bokstaven «Z» som et symbol på at man støtter Russlands krigføring og invasjon av Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Flere endringer for nytt Dag Otto-program
Les også
Må bytte navn på program
Les også
Ukraina-krigen stoppet Dag Ottos premierefest