Kunst-utstilling: Førstkommende lørdag er det åpning på kunstutstillingen til Jorun Marie Berg og Tor Egil Hansen i Storgaten 15. Foto: Anna Torp Kvasjord

Ble frastjålet flere malerier for noen uker siden, tar sjansen og stiller ut på ny

I begynnelsen av januar ble Jorun Marie Berg frastjålet tre malerier, da en tyv knuste ruta i Storgaten 15 hvor de sto utstilt, og løp avgårde med dem. Hun lar seg ikke stoppe av det, og nå skal hun og en annen kunstner fra distriktet stille ut sammen i de samme lokalene.

– Det var veldig kjedelig å bli frastjålet de bildene. Saken er avsluttet av politiet, og de klarte ikke å finne tyven, forteller Berg. Men til tross for dette stiller hun nå altså ut mellom 25 og 30 bilder i de samme lokalene.

– Jeg regner med det samme ikke skjer igjen. Vi kan ikke la oss stoppe, sier hun. I tillegg skal Tor Egil Hansen fra Fevik stille ut 37 bilder som han har malt.

De to kunstnerne skal nærmest hoppe etter Wirkola, ettersom Vebjørn Sand har hatt kunsten sin utstilt i lokalene de siste ukene, men nå er det altså Jorun Marie Berg og Tor Egil Hansen sin tur til å stille ut i Storgaten 15. De skal ha en liten pop up-utstilling en ukes tid, dørene åpner allerede lørdag.

– Vi syns jo det er fint å bruke dette lokalet til noe. Det kommer kanskje ikke like mange innom for å se vår kunst som når Vebjørn og de var her, men vi håper jo at folk som er i byen stikker innom, sier Jorun Marie Berg.

Hun er selvlært, og har kun noen kurs bak seg, men maleriene hennes taler for seg, dette er en dame som kan male.

Mens Berg er selvlært, har Tor Egil Berg kunstutdannelse. Hans malerier er varierte og noe av det han har malt har blitt sammenlignet med Odd Nerdrums kunst.

– Jeg har alltid holdt på med tegning og maling, og har vel malt skikkelig siden jeg var 20. Nå er jeg 55. Jeg har hatt en del kunst utstilt på Galleri Fløistad i Arendal, men nå syns jeg det var på tide å komme seg ut og prøve å stille ut et annet sted. Da var det naturlig at det ble i Grimstad, sier han.

Maleriene hans er blant annet av fantasilandskap, og han har også noen aktbilder. Han har også laget en kopi av Harriet Backers kjente maleri «Blått interiør», som henger i Nasjonalgalleriet.

Utstillingen til Berg og Hansen åpner lørdag, og står altså en ukes tid.