Dette er status i det klokken nærmer seg 0800 onsdag morgen. I retning Grimstad, ved kjøringen til Fevik og Vik etter Grimstadporten, har et vogntog stanset i avkjøringsfeltet. Med nødblinken på.

Trafikken går sakte forbi stedet, og køen ser ut til å være gjennom Grimstadporten mot Arendal. Det er også saktegående kø flere andre steder, på grunn av været.

Stans: Vogntoget står i avkjøringen til Vik og Fevik mellom tunnelene. Foto: Baard Larsen

– Nå har det kommet inn en del meldinger om trafikale hendelser på starten av morgenen, men politiet har ikke fått noe melding om problemer i trafikken på E18. Derimot er 175 rette adressat omkring vogntog som står på avkjøringsfeltet, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikts operasjonssentral, politioverbetjent Ole Bjørn Kleivane, til Adressa rett før klokken 8 onsdag morgen.

Heller ikke ved Vegtrafikksentralen 175 har de fått melding om vogntog med stans på E18 ved Spedalen. Men 175 melder at de skal loggføre tipset, og sjekke ut om det er noen som trenger assistanse.

Ved 6-tiden kom det melding fra politiet om trafikkulykke på E18 øst for Grenstølkrysset i Tvedestrand, der en bil med henger hadde gått i midtrekkverket. Noe før klokken 8 melding om fire biler i trafikkulykke mellom Birkenes og Lillesand, ved Tveite næringsområde.

Klokken 9.18 er politiet på stedet. Trekkvognen har åpnet motordekslet, mens det ser ut til å være et ødelagt dekk på hengeren. En snau time senere er vogntoget borte, mens det ødelagte dekket ligger igjen i veikanten.