Dieselgate er skandalen som avslørte for sju år siden, at Volkswagen-konsernet hadde jukset med utslippstallene for Audi, VW, Skoda og Porsche. I kjølvannet av dette, har EU bestemt at tyske bileiere har krav på erstatning for uriktig styringsprogramvare i bilene.

En nettside som heter bilklager.no, drevet av en privatperson som omtaler seg selv som Norges fremste klagebehandler, har den siste tiden sendt ut SMS-er til mange berørte bileiere. Folk som ikke har bedt om å bli kontaktet.

– Vi fikk melding fra driveren av Bilklager.no, hvor vi tilbys å betale en kostnad for å bli en del av hans angivelige massesøksmål i Norge mot VW. Når eventuell erstatning kommer, skal han ha 30 til 50 prosent av erstatningsbeløpet. Dette framstår som reinspikka juks, sier en Audi-eier til Adressa.

Både denne bileieren, og eieren av en VW som også har kontaktet oss om samme SMS, ønsker ikke å stå fram med navn eller bilde. Derimot mener VW-eieren at dette er noe Adressa bør omtale, og viser til flere saker i fagbladet Motor omkring Bilklager.no. Hvordan avsender har fått tak i telefonnumrene til bilkundene, er ukjent.

På sidene til Motor, som nylig omtalte SMS-ene igjen, understrekes det at både NAF og Forbrukerrådet advarer mot å gi penger til driveren av bilklage-siden. I SMS-en påstår Bilklager.no at det i samråd med Forbrukertilsynet, tilbys det nå gratis påmelding til massesøksmålet. Noe Forbrukertilsynet avviser.