Biltest: Den elektriske SUV-en BYD Atto3, som kommer med forhjulstrekk, er blitt testet. Foto: Baard Larsen

BYD Auto, der BYD er forkortelsen for Build Your Dreams, er en kinesisk bilprodusent. De er en av verdens største produsenter av elektriske biler, og har i over 20 år lager hybrider og elbiler.

Solid: Stor skjerm, som kan roteres 90 grader, er det også i bilen. Foto: Baard Larsen

Av og til er ikke undertegnede alene om å prøvekjøre demobilen. Denne gang har også min mangeårige medtester vært med. Og kokke-kompisen, som er rett over to meter lang. Greit å få litt varierte tilbakemeldinger.

Spesielt: Designet innvendig er ikke akkurat noe du ser på alle andre biler. Foto: Baard Larsen

Overbevist

Allerede ved gjennomgang av bilen sammen med Helland, ser vi at BYD-en er mye mer romslig innvendig enn hva enn kan kunne forvente med tanke på at dette er en kompakt SUV.

Romslig: Vi er fornøyde med bakseteplassen. Foto: Baard Larsen

– Veldig sportslig bil, som har utrolig stilig design også innvendig. Og så var jo «gitarstrengene» på dørene kule. De er jo nesten stemte, mente medtester Nils Olav Tveite.

Flott: Den store, brede skjermen gir flott 360 graders oversikt rundt bilen. Blant annet. Foto: Baard Larsen

– Mer en nok plass til en stor mann på to meter og 130 kilo, som passasjer her. Eller bak rattet. Og samtidig ser jeg at det er plass nok i baksetet til noen voksne. Romslig og flott bil, slår kokke-Larsen, med fornavn Magne, fast etter turen.

Kult: Det ser jo ut som gitarstrenger, og fungerer slik også. Artig detalj. Foto: Baard Larsen

Bunnsolid

Etter å ha testet BYD Atto3 over en lengre periode, er det liten tvil om at dette er en solid elbil. Den kinesiske el-SUVen kan slå i bordet med solid rekkevidde og fornuftig pris. Foruten gjennomgående flott design, og stilfulle løsninger.

Fordel: Å installere dedikert lader hjemme, er lurt. Både med tanke på brannsikkerhet, og ikke minst ladefart. Foto: Baard Larsen

I EuroNCAPs sikkerhetstest, fikk den kinesiske elbilen fem stjerner. Med andre toppscore. For voksne ble det 91 prosents score, mens for barn endte det på 89 prosent. Begge deler er meget bra, må vi kunne påstå. For øvrig var det modellen Classic, som ikke selges i Norge. Bare nevner det.

Spennende: Mens senter er høyttaler, er toppen døråpner. Kult. Foto: Baard Larsen

God plass foran til to voksne, og samtidig tre voksne i baksetet, trekker opp. Bagasjeromsplassen er det heller ikke noe å klage på. Rekkevidden, og fornuftig kostnad, er heller ikke feil. Kjøreteknisk er det intet å klage på, og totalpakken har blitt veldig bra. At du har kort leveringstid, er førsteklasses. En utrolig solid el-SUV.

Flott: Det er ikke mye å utsette på BYD Atto3. Dette er blitt en førsteklasses kompakt SUV. Dog med forhjulstrekk. Foto: Baard Larsen
Passer: Nok bagasjeromsplass til fem personer. Foto: Baard Larsen