Fra venstre Tore Hamre, Kristian Fredli, Jens Martin Jensen og salgssjef Jostein Tellefsen. Bilene er 2020-modeller av RAV 4, Corolla og Camry. Alle kommer til Sørlandets Bilmesse. Foto: SPH

Comeback for Corolla og Camry

Salgssjef Jostein Tellefsen gleder seg til Sørlandets Bilmesse, og spesielt til å vise Corolla og Camry, som nå er tilbake på det norske markedet.

Han og de andre selgerne hos Toyota Arendal har med seg flere 2020-nyheter på bilmessa, som er i Sparebanken Sør Amfi på Myra kommende helg 14.-15.september.

Tellefsen sier 2019 har vært ett særdeles bra år for Toyota, og nyheter har kommet på rekke og rad.

– Det er spesielt tre modeller som vi er veldig fornøyd med å få inn i vårt nye sortiment. Det er nye RAV 4, Camry og gjenoppstandelsen av folkefavoritten Corolla.

Oppgradert Rav 4

Verdens bestselgende SUV har kommet i ny versjon i år. Femte generasjon Rav 4 har blitt en veldig populær bil, og gått rett inn på salgstoppen.

Nye RAV 4 kommer i to varianter, 2,5 liters hybrid og toliters bensinmotor. 2020-modellen er den første RAV 4-utgaven på Toyotas nye modellplattform, som også de siste Prius- og C-HR-modellene er bygget på.

Fra venstre salgssjef Jostein Tellefsen, og selgerne Jens Martin Jensen, Kristian Fredli og Tore Hamre i Toyota Arendal.
Toyota Corolla er tilbake. Denne bilen vises på Sørlandets Bilmesse neste helg.
Salgssjef Jostein Tellefsen med 2020-modellen av RAV 4. Begge kommer til Sørlandets Bilmesse.

RAV 4 har fått økt bakkeklaring og større bagasjerom.

Standardutstyret «Safety Sense» inkluderer kollisjonsvern med autobrems, filskiftvarsling, automatisk fjernlyskontroll, adaptiv cruisekontroll og skiltgjenkjenning.

Comeback i Europa

Etter 14 års fravær er Toyota Camry tilbake i det europeiske markedet.

– Det er vår familiebil nummer én. Og med 700.000 solgte Camry i USA har Toyota nå endelig fått Camry tilbake til Norge og resten av Europa, sier Tellefsen.

Camry ble lansert første gang i 1982, og kommer nå ut som åttende generasjon, og nå også som hybrid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Corolla er tilbake

– Nye Corolla er nå endelig i butikken vår igjen, etter noen års fravær. Det er mange som har ventet på den.

Nye Corolla kommer med et dynamisk design, og med to forskjellige utgaver. Den ene er sportslig og kompakt, og den andre er stasjonsvognen Touring Sport.

Corolla kommer dessuten med den helt nye selvladende hybridmotoren med to forskjellige motoralternativer på toliters volum.

En rå nyhet

– På bilmessa vil vi også presentere årets råeste Toyota-nyhet, som er Supra.

– Hvorfor er den så rå?

– Det er den tøffeste Toyotaen. Så de unge på messa vil nok komme for å se på den. De litt eldre er mer interessert i RAV og de andre familiebilene.

Store forventninger

– Hvilken rolle spiller Sørlandets Bilmesse for dere?

– Vi har store forventninger til årets messe, der vi viser fram alle våre nyheter. Sørlandets Bilmesse er en flott arena for alle bilforhandlere i distriktet. Der får vi stilt ut det vi vil, og kundene slipper den lange bilturen imellom forhandlere for å se de bilene de ønsker å vurdere. Når man samler alle selgerne og bilene på ett sted, gir det de bilinteresserte en greiere tilgang til all vår ekspertise og alle våre nye biler på samme tid og sted, sier Jostein Tellefsen.

svein@gat.no