TOPP: Bobilferie er virkelig i vinden. Her fra en test journalisten hadde i 2019. Foto: Baard Larsen

Dette kan du kanskje se langt etter i år

Korona vil i år, ifølge Ferda, førte til mangel på nye bobiler på markedet.

Det er NRK Sørlandet som melder om at stor pågang og utfordringer med produksjonen, kan gjøre at det blir knapt med bobiler til salgs i år.

Les også
Nei, det ble ingen boom i bobilsalget

– Det kommer til å bli mangel på bobiler. Det er noe alle leverandører vet, forteller salgssjef hos Ferda Grimstad, Christian Aabøe Fluør, til statskanalen.

Øker i Tyskland

Den spådde mangelen skal skyldes både stor etterspørsel og koronapandemien.

NORGESFERIE: Daglig leder hos Ferda i Grimstad, Morten Halvorsen, opplever rekordtidlig sesongstart for bobilsalget. Foto: Janicke Yttervik

– Etterspørselen er spesielt stor i Tyskland. Der har pågangen økt med hele 40 prosent. Det har aldri har skjedd før, forklarer han.

Les også
Trenger flere bobiler til å leie ut

Covid-19 har ført til flere endringer. Fiat, som er den største produsenten av chassis, holder til i Italia, hvor pandemien har ført til forsinkelser. Nå sliter leverandørene med å levere nok bobiler.

Salgsstart

– Mange var utsolgt allerede i august i fjor. Det gjorde at vi måtte være veldig tidlig ute med å bestille nye, men vi får ikke så mange som vi ønsker, opplyser Fluør.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vanligvis er påska kick-off for salg av bobiler, men det har allerede begynt.

– Vi har hatt godt trøkk både i desember og januar. Folk vil sikre seg den planlagte Norgesferien, avslutter salgssjef Fluør.