SLIP TRETERRASSEN: - Terrassesliperen Blitz med slipebørste gjør det enkelt, effektiv og skånsomt å rengjøre treterrassen uten bruk av vann og kjemikalier, forteller Eirik Mørland Thomassen hos Fargerike Grimstad. Foto: Lisbeth Hoskuldsen

Slip treterrassen uten bruk av vann og kjemikalier

Med terrassesliperen Blitz kan man enkelt, effektiv og skånsomt rengjøre treterrassen uten bruk av vann og kjemikalier.

Etter sliping kan man umiddelbart påføre olje eller beis. – Dette er revolusjonerende raskt og enkelt, sier Eirik Mørland Thomassen hos Fargerike Grimstad.

Forretningen er en av få i området som leier ut en slik terrassesliper.

De fleste bruker i dag høytrykksspyler eller kjemiske midler når de skal rengjøre treterrassen. Dette gjør at man som regel må vente lenge før terrassebordene er så tørre at man kan påføre olje eller beis.

Gjennom forskning og innovasjon har FG FLOORTEC oppfunnet en metode for å gjøre det samme med ett og samme utstyr.

KANTSLIPER: Til kanter og trapper brukes den håndholdte maskinen Randy. Foto: Lisbeth Hoskuldsen

Terrassesliperen Blitz har spesialdesignede patenterte børster med bølgesnitt slik at terrassen rengjøres og slipes i et. Skitt, smuss og grått lag fjernes grundig, samt at overflaten slipes.

Den store maskinen Blitz brukes på de store flatene, og til kanter og trapper brukes den håndholdte maskinen Randy. Maskinen er elektrisk og en skjøteledning på 10 meter følger med ved leie.

TIL LEIE: Fargerike Grimstad er en av få forretninger i området som leier ut terrassesliperen Blitz med tilbehør. Foto: Lisbeth Hoskuldsen

Før man går i gang

Treet må være tørt og terrassen feid før man går i gang med slipingen. Slip alltid i lengderetningen. Terrassebordene må ikke være for kurvede, for da vil ikke børstene rekke ned i de dypeste punktene. Børstene tåler spiker som stikker opp en centimeter.

Kantslip med et lett trykk. Ikke tro at du sliper raskere med å trykke hardere. Slipemaskinen har integrert støvsuger for effektiv oppsamling av støv og lagrer det i en tett stålbeholder. Det er ikke behov for støvpose. Støvsugerslange følger med slik at man kan støvsuge det som eventuelt ligger igjen. Beholderen tømmes før maskinen leveres tilbake etter bruk.

ENKEL Å TRANSPORTERE: Det kan monteres trappetralle på maskinen for enkel transport opp og ned trapper. Foto: Lisbeth Hoskuldsen

Enkel å transportere

Maskinen er enkel å transportere. De fleste får den inn i sin private bil med setet lagt ned. Blitz er utstyrt med et ekstra vektlodd på 19 kilo for bedre trykk mot underlaget. Dette kan enkelt taes av under transport.

KAN DEMONTERES: Terrassesliperen Blitz er utstyrt med et ekstra vektlodd på 19 kilo for bedre trykk mot underlaget. Dette kan enkelt taes av under transport. Foto: Lisbeth Hoskuldsen

– Maskinen kan brukes fra nå og utover, sier Eirik. – Maskinen var ny hos oss i fjor og da var det ofte en til en og en halv ukes ventetid, så bestill den gjerne noen dager før du har planlagt å bruke den. Leier man og det plutselig blir regn, så sørger vi for at man kan leie en annen dag uten at det koster ekstra. Begynn å olje eller beise umiddelbart etter sliping. Vi har alle slags produkter.

STØVSUGER: Slipemaskinen har integrert støvsuger for effektiv oppsamling av støv. Denne er enkel å demontere. Foto: Lisbeth Hoskuldsen

Terrassesliperen gir nye muligheter. Likte du ikke fargen du beiset med i fjor, så slip den av med terrassesliperen og bytt til en annen farge.

– I fjor var terrassesliperen ukentlig utleid fra påske til juli, forteller Eirik.

– Ryktet gikk om denne nyskapningen av en maskin, som gjør at man sparer både tid, penger og krefter.

FØR OG ETTER: Skittent og grått tre blir «som nytt». Foto: Lisbeth Hoskuldsen

Tekst og foto: Lisbeth Hoskuldsen