annonse

Ny Jerv-nedtur: – Litt pinlig sånn vi har framstått

NEDERLAG
NEDERLAG: Jakob Toft og Glenn Andersen klarte ikke å unngå et nytt tap for Jerv borte mot Mjøndalen. De to ble sendt i angrep mot slutten av kampen, men til ingen nytte.
Mjøndalen-Jerv 3-0 (2-0)

Tirsdag skulle Jerv reise kjerringa borte mot Mjøndalen, men kampen ble alt annet enn en positiv opplevelse. Null mål, null poeng og skade på Nils Petter Andersen var nemlig fasiten da dommeren blåste av kampen.

  • Martin Haugen

Før kampen uttalte Jerv-trener Arne Sandstø selvsikkert til Eurosport at han trodde Jerv ville spille bra på en god bane, men slik ble det ikke.
Jerv fikk riktignok den første store sjansen da Ulrik Berglann fikk avsluttet inne i feltet, men hjemmelagets keeper var tett oppi kantspilleren og fikk blokkert skuddet.

I stedet var det hjemmelaget som skulle ta ledelsen etter syv minutter da Pontus Silwfer banket ballen i mål via Jerv-keeper Øyvind Knutsen. Vel var skuddet hardt, men sisteskansen fikk det rett på seg og burde reddet.

Etter dette hadde Jerv ballen mye, men det lugget i pasningsspillet. De gule skapte få sjanser, og klarte ikke å finne rytmen i angrepsspillet. Mjøndalen skapte heller ikke mye, men var svært effektive. Etter 37 minutter havnet et innlegg fra høyre hos Amahl Pellegrino på bakre stolpe. Han banket til på direkten, og denne gangen kunne ikke Knutsen lastes. 

Skuddet traff perfekt nede i hjørnet, og Pellegrino feiret målet ved å hente et pledd fra sidelinjen som han tok over skuldrene. En liten hilsen til Jerv-fansen, som gjorde narr av spilleren da han fikk store problemer med kulden på Levermyr under fjoråets kvalikoppgjør mellom lagene. Da måtte han pakkes inn i pledd for å holde varmen. Like før pause fikk Jerv en mulighet til å redusere da ballen var fri inne i feltet etter et frispark, men ingen i gult klarte å få ballen på mål.

Ikke nok presisjon

Etter pause trykket Jerv på for å få en redusering, men igjen manglet presisjonen på den siste tredjedelen. Ulrik Berglann kom seg rundt på venstrekanten, men pasningen inn foran mål ble ikke presis nok. 

Innlånte Babajide David Akintola fikk en god sjanse da Kristoffer Tønnessen slo presist inn på bakerste stolpe, men høyrekanten fikk ikke til noen god heading. På tv-reprisene så det ut som om ballen kanskje var innom hånda til en Mjøndalen-spiller, men noen straffe ble det ikke.

Etter en drøy time var det samme Akintola som prøvde seg igjen, men skuddet gikk til side for mål. Deretter ble Tobias Collett erstattet av Erixon Danso. Nederlenderen har ikke fått det til å løsne i Jerv-drakten foreløpig, og heller ikke mot Mjøndalen klarte ”Folkets spiller” å sette særlig preg på kampen.

Glenn Andersen har mange ganger uttalt hvor lite han har til overs for Mjøndalen som gammel Godset-kaptein, og etter 68 minutter fikk han en mulighet til å score mot bruntrøyene. Kristoffer Tønnessen svingte at frispark inn i feltet, men Andersen klarte ikke å få headingen på mål fra god posisjon.

Andersen ut med skade

Ikke lenge etter måtte Nils Petter Andersen ut med skade, og ble erstattet av Espen Knudsen. Andersen mistet store deler av fjorårssesongen med skade, så for Jervs del får man håpe dette ikke er starten på et nytt skademareritt for den solide midtstopperen.

Mot slutten av kampen satte Arne Sandstø inn Jakob Toft, men den høyreiste spissen klarte ikke å gjenta bedriften fra forrige kamp, hvor han kom inn og scoret. Mot slutten av kampen var det Pellegrino som kunne sette den siste spikeren i Jerv-kista med sin 3-0-scoring. Dermed gikk de gule på sitt andre strake tap i årets 1. divisjon. Neste mulighet til å ta årets første seier kommer hjemme mot Strømmen på Levermyr søndag kveld.

- Pinlig

Jerv-kaptein Glenn Andersen var nådeløs i selvkritikken da han ble intervjuet av Eurosport etter kampen.

- Det er litt pinlig sånn vi har framstått i de første kampene, sa han blant annet.

I likhet med etter tapet i forrige hjemmekamp, etterlyser han nå langt bedre innsats.

- Vi presterer langt under det vi er gode for, og alle mann må gå i seg selv, sa han bestemt.

Trener Arne Sandstø var imidlertid ikke like kritisk. Han mente Jerv spilte bra ute på banen, men ikke bra nok inne i begge sekstenmeterne.

- De har tre skudd på mål og tre mål, vi har et hav av innlegg og muligheter, men vi klarer ikke å treffe hverandre, oppsummerte han i intervju med Eurosport.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.