annonse

Trygghet for barna

NOE MÅ GJØRES
NOE MÅ GJØRES: Det er en rekke områder i Grimstad som trenger tiltak for tryggere trafikkmiljø for de minste. ARKIVBILDE (Foto: )

Adressa mener: Mange barn ferdes i trafikkfarlige områder i kommunen. Det gjelder både i deres eget nabolag, nær hjemmet, og ved skolene.

En del foreldre bidrar selv til å skape et uoversiktlig trafikkbilde ved å kjøre ungene helt frem til skolen, samtidig som det ikke er gode av- og påstigningssteder.

I sitt neste møte 27. februar får kommunestyret en sak der rådmannen har foreslått å prioritere tre områder. Det gjelder Landvik skole, der både buss- og foreldrekjøring representerer en risiko. «Det er en stor fare for at det kan skje ulykker med personskader», konkluderer saksbehandler Svein Flo på vegne av rådmannen.

To andre områder er med på topp tre-listen. Det er Østerhusmoen, veien mellom Mollandsveien og Bibelskolen som betjener store byggefelt og flere institusjoner, deriblant en barnehage og Stine Sofie Senteret. Her kjører folk for fort, til dels langt over fartsgrensen på 40 km/t. I tillegg må det gjøres noe med trafikken inn til boligområdene i Holvika, ifølge rådmannen.

Noe kan selvsagt gjøres ved at folk bak rattet blir mer bevisst og aktpågivende. Men vi vet at fysiske tiltak virker, og derfor er det viktig at de gjennomføres. Samtidig er det ikke penger nok på budsjettene.

Vi håper våre lokale politikere presser sine kolleger oppover i systemet til å bidra med større tilskudd til slike tiltak.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.