annonse

Trailersjåfør har fått kjøreforbud i Norge

TRØBBEL
TRØBBEL: Et vogntog ble stoppet av politiet i Storgaten onsdag kveld etter mistenkelig kjøring. Føreren avla positiv promilleprøve. (Foto: MARTIN HAUGEN)

Vogntogføreren som ble stoppet etter aggressiv og vinglete kjøring i Grimstad onsdag kveld, har fått kjøreforbud i Norge.

– Nøyaktig blodprøveresultat har jeg ikke tilgang på, men måleresultatet på sjåføren var rett over én i promille, sier Steinar Haugnes ved Grimstad politistasjon.

Les mer: Stoppet trailer etter vinglete og aggressiv kjøring

- Førerkortet ble inndratt, og saken sendes til hans hjemland for avgjørelse. Samtidig er det nedlagt kjøreforbud for mannen i Norge, legger politioverbetjenten til.

Ifølge «Forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv» vil sjåføren fra Estland dermed trolig miste førerretten for motorvogn i Norge i 20 til 22 måneder.

Samtidig er resultatet som ble tatt ved utåndingsprøve i grenseland for betinget og ubetinget fengsel, men blodprøveresultatet avgjør eventuell straffereaksjon.

Ettersom mannen ville unndra seg kontroll, og ikke stoppet for politiet med en gang på E18, og kjøringen har foregått på E18 samt Grimstad sentrum, er også dette momenter som blir straffeskjerpende.

Siden sjåføren ble pågrepet og tatt med til blodprøvetaking, får han automatisk status som siktet for kjøring i påvirket tilstand.

peer@gat.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.