Sandra Leikanger er sammen med Yair Netanyahu, sønnen til Israels statsminister. foto: Skjermdump dagen.no

Sammen med Netanyahus sønn

Grimstadjenta Sandra Leikanger er kjæreste med sønnen til Israels statsminister.

Dette melder den kristne avisen Dagen på sine nettsider.

– Israels statsminister Benjamin Netanyahu skrøt av Norge og sønnens norske kjæreste da han møtte statsminister Erna Solberg i Davos, står det på dagen.no.

Dagen har sporet opp den norske kjæresten til Yair Netanyahu. Hun heter Sandra Leikanger, er fra Grimstad og studerer visuell kommunikasjon ved Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya i Israel.

Fjernet bilder

Dagen opplyser også at Leikanger poserer sammen med Yair på to bilder på sin Facebook-profil, og at et av bildene ser ut til å være tatt i norsk skjærgård. Leikanger har imidlertid fjernet den offentlige tilgangen til bildene.

Dagen opplyser også at Leikanger ikke ønsker å kommentere saken. Som israelsk statsminister er Benjamin Netanyahu et av verdens fremste terrormål. Overalt hvor han ferdes i verden er han omfattet av de strengeste sikkerhetstiltak. Dagen har derfor kontaktet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) med spørsmål om hvilke sikkerhetstiltak de må iverksette når Netanyahus sønn besøker Norge, men PST har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken.

Avisen har også spurt Conrad Myrland i foreningen Med Israel for fred om hva han synes om det norsk-israelske kjæresteparet.

– Det er en gledelig nyhet, og det er fint at Netanyahu kunne fortelle det til norske journalister, sier Myrland til Dagen.
Myrland sier også at han ikke tror forholdet vil ha noen politisk betydning.