annonse

Sa ja til toalettplaner

Nytt toalett
Nytt toalett: Kommunalsjef Guri Ulltveit-Moe orienterte om toalettplanene i dagens kommuneplanutvalg.

Selv om politikerne synes 400.000 kroner er mye for et toalett, sa de likevel ja til at kommunen kan fortsette med planene.

  • Kjetil Karlsen

Dette kom frem da kommuneplanutvalget var samlet torsdag. Der ble de orientert om arbeidet med Byhaven og toalettet som er foreslått lagt inn i den nye parken. I følge rådmannens forslag bør det settes av inntil 400.000 kroner til planlegging av dette toalettet. Dette var det flere av politikerne som reagerte på.

- Ufattelig mange penger

 - Jeg synes 400.000 kroner er mye for å planlegge et toalett. Veldig mye, sa Terje Stalleland (FrP).

- Jeg er helt enig. Det er ufattelig mange penger. Toaletter kan jo være hyllevare med standardløsninger. Nå skal dette toalettet være presentabelt og bra, men 400.000 kroner er veldig mye, føyde Per Svenningsen til.

 Etter at flere politikere hadde gitt uttrykk for de samme tankene, og fått forklaringen fra kommunalsjef Guri Ulltveit-Moe om at administrasjonen hadde tatt litt hardt i med pengene fordi toalettet skal ligge i et bygg som ikke bare er toalett, men også teknisk rom, gikk de likevel enstemmig inn for rådmannens forslag.

Her er vedtaket

Det er som følger:

1. Kommunestyret gir rådmannen mandat til å sette i gang planleggingen av et offentlig toalett i kombinert bygg med pumpestasjon og teknisk rom med integrerte solfangere i byggets tak og/eller fasade.

2. Planleggingsarbeidet skal skje innenfor en ramme på inntil kr 400.000,-. Arbeidet finansieres av ubundet investeringsfond.

3. Kommunestyret ber rådmannen komme tilbake med en ny sak vedrørende kostnader, finansiering og eventuell utbygging av et slikt bygg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.