annonse

Politistasjonssjefen jobber for å få den stengt

Nettbutikk
Nettbutikk: Slik ser lappen ut som hang på Adressas dør tirsdag. Den liker ikke politistasjonssjef Terje Gundersen og har nå tatt kontakt med Facebook Norge for å få den stengt. (Foto: )
Slik ser Facebooksiden ut som nylig er åpnet av noen i Grimstad.		Skjermdump
Nettbutikk: facebook (Foto: )
Grinder
Grinder: Dette er en såkalt Grinder, og brukes til å lage finkornet hasj slik at man kan røyke det. Det er en av de varene nettbutikken selger. (Foto: )

Til tross for at nettbutikken Littforskjelligigrunn.ga er innenfor loven, liker politistasjonssjef Terje Gundersen den slett ikke. Nå prøver han å få den stengt.

  • Kjetil Karlsen

Det var tirsdag ettermiddag at noen hadde hengt opp en lapp på inngangsdøren til Grimstad Adressetidende. Lappen hadde den litt kryptiske overskriften LittForskjelligiGrunn.ga, og reklamerte deretter for «Den anonyme headshopen med de lave prisene og gode servicen». Deretter var det oppgitt adresser til det samme firmaet på både Skype, Facebook og Paypal.

Den samme lappen hang også på postkassa utenfor Radio Grimstad, og etter hvert viste det seg at den også var hengt opp på det lille, hvite skiltet utenfor rådhuset som viser vei til politistasjonen og på et vindu på Kiwibutikken.

Etter å ha undersøkt nærmere hva dette er, viser det seg å være en nystartet nettbutikk i Grimstad som selger brukerutstyr for hasj, blant annet diverse rullepapir til å røyke hasjsigaretter med og grinder til å dele narkotikaen med.

Stonergaten 420

De som har opprettet denne butikken kaller den en headshop, og ved å søke på dette kommer man inn på en lang rekke andre og lignende nettbutikker som også selger mye og variert brukerutstyr for det samme.

Det finnes både en nettside for butikken og en Facebookside, og på Facebook står det at siden til butikken ble startet i april 2017. Den er definert som en «lokal bedrift», og skriver om seg selv at den er en «Anonym headshop med mål om å ligge under alle i både pris og leveringstid, og tilgjengelighet. Drives anonymt :).»

Det står ikke noen telefonnumre som viser hvordan man kan komme i kontakt med dem som står bak siden, men det står at de holder til i «Stonergaten 420», og har markert dette med en rød prikk på Vesterled, riksvei 420.

Da Adressa tok kontakt med politistasjonssjef Terje Gundersen onsdag hadde han ikke hørt eller sett noe til denne nettbutikken før. Etter å ha undersøkt den nærmere sammen med sine kolleger, er han imidlertid ikke begeistret for det han har sett.

– Denne facebooksiden taler jo for seg selv. Den formidler brukerutstyr til å røyke hasj med. Det er jo helt åpenbart, sier han til Adressa.

– Har ikke sans for

– Hva synes du om det dere har sett her?

– Dette er ikke noe politiet har sans for, selvfølgelig. I et forebyggingsperspektiv er det også veldig uønsket. Nå virker det ikke som folk er noe særlig interessert i dette heldigvis, men politiet vil henstille folk til å holde seg unna denne typen annonser og internettsider, sier han.

Gundersen legger for øvrig til at det ikke er ulovlig å annonsere for eller selge slikt brukerutstyr, men at i det øyeblikket man bruker det til narkotika blir det straffbart.

– Vi synes for øvrig det er betenkelig at Facebook tillater denne typen annonser, og vi jobber nå for å komme i kontakt med dem og sjekke ut muligheten for å få stengt ned denne siden eller for å få fjernet siden, sier Gundersen.

Han sier også at de nå må vurdere hvordan de skal forholde seg til denne siden og salgsaktiviteten fremover.

– De som står bak siden, må også gjerne ta kontakt med meg så kan vi diskutere dette nærmere, sier han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.