annonse

Politimann alvorlig skadet

SKADET
SKADET: Politiet melder om en skadet politimann. (Foto: ARKIV)

En politimann er fraktet til sykehuset etter å ha blitt alvorlig skadet ved et øvingsområde i Birkenes.

  • Martin Haugen

Det melder Agder politidistrikt selv i en pressemelding. Hendelsen skjedde på Flakke Loner i Birkenes kommune, nabokommunen til Grimstad.

- Det er for tidlig å si hva som har skjedd, men det skal ikke være et vådeskudd. Politimannen er kjørt til sykehuset i Kristiansand. Han skal være alvorlig skadet, og pårørende er varslet, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg, i pressemeldingen.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 10.00 tirsdag formiddag.

- Spesialenheten er varslet og har overtatt ansvaret for etterforskning i saken, sier Lindeberg.

Til VG sier Lindeberg følgende:

– Ulykken skjedde i forbindelse med en ordinær trening, det er det jeg kan si nå, sier Lindeberg.

Til Fædrelandsvennen sier hun at det ikke skal være snakk om en skyteulykke.

Påtaleansvarlig ved Spesialenheten for politisaker, etterforskningsleder Helle Gulseth, sier til VG at hendelsen skjedde i forbindelse med politimannens tjeneste.

– Hendelsen skjedde på en skytetrening. Vi har opprettet sak med hjemmel i Straffelovens paragraf 188, som gjelder uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver, sier Gulseth til VG.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.