annonse

På spasertur langs nedlagte Grimstadbanen

Ut på tur
Ut på tur: Søndag var gå- og jernbaneentusiast Erlend Garåsen ute på tur igjen. (Foto: Knut a. Dyvik)
En viktig del av turene er å dokumentere gamle spor etter jernbanen
Gamle spor: Jernbanearkeologi. (Foto: Erlend Garåsen)

Etter å ha vært gjennom to svært alvorlige sykdommer, har Erlend Garåsen gått 3.200 km langs norske jernbanespor. Søndag stod Grimstadbanen for tur.

  • Kjetil Karlsen

– Sammenlignet med andre strekninger jeg har gått vil jeg si at den gamle Grimstadbanen totalt sett var midt på treet. Det skyldes at det var veldig mye asfalt, særlig fra Rise stasjon til Rykene. Men langs Rorevann var det veldig flott.

Dette sier Erlend Garåsen Til Adressa etter å ha kommet frem til endelig bestemmelsessted for dagen, Grimstad sentrum. Da har han gått 22 kilometer langs den gamle traseen for Grimstadbanen fra Rise stasjon ned til byen.

Men det er ingen ting sammenlignet med hva han har gjort hittil i dette prosjeket. Da han har nemlig gått 3.200 km langs norske jernbanelinjer, både de som fortsatt er i drift og de som er nedlagt. Grunnen til dette er at han har vært gjennom to svært alvorlige sykdommer, og har lyst til å trene og å bevise at han får det til. Det har brakt ham rundt i store deler av Norge.

Søndag fikk han følge av Knut A. Dyvik som dokumenterte turen.

kjetil@gat.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.