annonse

Kontrollutvalget diskuterer e-postene

E-poster
E-poster: Kontrollutvalget er nå samlet for å diskutere hva de skal gjøre i e-postsaken.

Kontrollutvalget er nå samlet for å diskutere blant annet hva de skal gjøre med e-postene, om de skal kreve innsyn i dem eller ei. Akkurat nå er pressen kastet på gangen i saken.

  • Kjetil Karlsen

Det har i lengre tid vært knyttet stor spenning til dagens møte i kontrollutvalget. Spørsmålet har vært om kontrollutvalget skal be kommunestyret om innsyn og gransking av ansatte i kommunen. Kluge advokatfirma kom for kort tid siden med sin vurdering, og de mente at det ”mest sannsynlig” ikke vil være mulig å gjøre en slik gransking.

”Vår konklusjon er at vilkårene for å foreta innsyn i e-postkasser, elektroniske filer mv. etter pof. paragraf 9-2 annet ledd a og b (Forskrift om behandling av personopplysninger, red.anm.) mest sannsynlig ikke er til stede. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at konklusjonen er noe usikker, og at den bygger på den dokumentasjonen vi har fått tilsendt fra oppdragsgiver i anledning dette konkrete oppdraget», skrev de i sin rapport.

Kontrollutvalgets sekretariat har etter dette kommet med en innstilling til politikerne i kontrollutvalget om at de ikke anbefaler en videre gransking av e-postene.

BDO har på sin side gitt uttrykk for at en ytterligere gransking av e-postene mest sannsynlig vil gi flere svar.

Nå sitter altså utvalget samlet for å bestemme seg for hva de skal gjøre.

Adressa følger saken i dagens møte. Pressen er for øyeblikket kastet på gangen mens kontrollutvalget diskuteres saken med rådmannen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.