annonse

Kommunene kan likevel sette foten ned for vannscooterkjøring

Ikke scootere
Ikke scootere: Debatten om vannscooterkjøring i skjærgården har vært frisk i det siste.

Det er ikke sikkert det blir et frislipp av vannscootere i skjærgården likevel.

  • Martin Haugen

I vår kom nyheten om at det blir frislipp for alle som vil kjøre vannscooter i skjærgården, men nå viser det seg at dette ikke nødvendigvis stemmer. Ifølge NRK melder nemlig Kystverket at det er opp til kommunene å bestemme.

– Gjennom havne- og farvannsloven, som Kystverket har sine vesentlige oppgaver etter, så kan kommuner gi bestemmelser om fart og orden i farvann gjennom lokale forskrifter, sier jurist og seniorrådgiver i Kystverket Bjarte Buanes til NRK.

Han sier kommunene kan sette egne fartsbegrensninger, men at det da ikke er mulig å forskjellsbehandle vannscootere og andre fartøy.

– Når det gjelder ordensforskrifter derimot, så har kommunen anledning til å regulere særskilt type bruk, særskilt type aktivitet og prioritere ulike brukergrupper, sier Buanes.

Regjeringen bekrefter også Kystverkets budskap i en pressemelding.

"Kommunene kan forby bruk av vannscootere i sjø dersom det er nødvendig av hensyn til trygg ferdsel, forsvarlig forvaltning av farvannet, miljø eller friluftsliv", står det blant annet her.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.