annonse

Kjørte i rundt 90 km/t og mistet lappen

Kontroll
Kontroll: Politiet hadde kontroll ved Homborsund. Bildet er fra en tidligere kontroll.

To bilførere ble fratatt førerkortet da UPs laser målte dem til henholdsvis 89 og 93 km/t på gamle E18 i Eide.

  • Peer Andreassen

Onsdag kveld ble seks bilister tatt for råkjøring av en lokal UP-patrulje. Torsdag ettermiddag ble ytterligere ti tatt, hvorav to mistet lappen.

Torsdag ettermiddag stod den lokale UP-patruljen 243 på gamle E18 ved Østerlød, nærmere bestemt på fv 420 i 60-sonen mellom Hombor og Kaldvell.
Her ble det i flere timer målt en rekke bilister på vei mot Lillesand, og resultatet var ifølge UPs menn på stedet nedslående.

To parkert

- Vi startet kontrollen klokken 14.20, og var på stedet fram til vi nå gir oss klokka 17. Det er blitt utferdiget åtte forenklede forelegg for fart, to forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon samt beslaglagt to førerkort, melder UP 243 til Adressa.
- De to som mistet førerkortet ble målt til henholdsvis 93 km/t og 89 km/t i 60-sonen, på vei ut av svingen ved avkjøringen til Eide kirke og mot den gamle nærbutikken. Det overrasker meg at det går så fort her, og spesielt med tanke på at de ble målt ut av svingen, legger UPs lasermann til.
Lasermålingene tilsier at de to har hatt en fart av rett under og rett over 100 km/t på speedometeret, ettersom både bilenes speedometer og UPs lasere har lagt inn en viss sikkerhetsmargin.

Begge var menn
- De to som mistet førerkortet har samtykket i førerkortbeslag. Det er snakk om to menn, som er godt voksne, men som ikke bor akkurat i nærområdet her. Noen mer spesifikke detaljer kan jeg ikke gi her og nå, opplyser UP-patruljen til Adressa.
Selv om det ble ti tatt for fart og to for mobilbruk under en kontroll som varte drøyt 2,5 time, mener UP 243 at resultatet allikevel er for mye med tanke på at det gikk med mye tid på å ferdigstille papirarbeidet på de to som mistet lappen. Så det er ikke snakk om 2,5 timer med effektiv fartsmåling.
- I går, onsdag kveld, var vi for øvrig og hadde kontroll i 50-sonen på Hausland. Vi var på stedet en liten stund, og resultatet her var at det ble utferdiget seks forenklede forelegg for fart. Her var det derimot ikke snakk om noen overtredelser som medførte førerkortbeslag, avslutter UPs menn før de setter kursen videre til kontroll lengre vestover.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.