annonse

De vil at du skal bli sett i mørket

: F.v. Jeanette Friis Pedersen, Rolf Anton Groos og Anne Mette Bjørkavåg. (Foto: )

Natteravnene går nå sammen med Trygg Trafikk for å dele ut reflekser.

  • Martin Haugen

Grimstads Natteravner har nylig satset med nytt styre og nye lokaler på Torvet, og nå er de klare med et nytt tiltak for å gjøre seg selv og andre mer synlige i bybildet – bokstavelig talt.

– Vi skal dele ut reflekser i byen når vi går natteravn den 20. oktober, dagen etter Refleksdagen, forteller Anne Mette Bjørkavåg.

– Pensjonister dårligst

Refleksene har de fått av Trygg Trafikk, som i disse dager er ute for å forsyne førsteklassingene med reflekser.

Rolf Anton Groos i Trygg Trafikk er svært fornøyd med at Natteravnene vil dele ut reflekser til voksne.

– De som er dårligst til å bruke refleks, er faktisk pensjonister. Vi deler ut mange hvert år, men de fleste ligger i skuffen hjemme, sier Groos.

Skummelt for bilister

Han minner om hvor viktig det er å bli sett langs veien i den mørke årstiden vi er inne i.

– Man bør bruke refleks når man skal ut i høstmørket. Det kan være skummelt å kjøre bil, for noen bruker mørke klær når de skal ut og trene, sier Groos.

– Det er kjempefint at Natteravnene vil dele ut reflekser, sier han.

Påbudt i Finland

Selv om Trygg Trafikk og andre hvert år bruker store ressurser på å få nordmenn til å bruke refleks, finnes det faktisk land der man går et eller to skritt til i kampen for å gjøre folk synlige i mørket.

– I Finland er det faktisk påbudt med refleks. Det blir ikke håndhevet, men det er jo snakk om signaleffekten, sier Groos.

martin.haugen@gat.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.