annonse

To nye navn klare for Skral

POPULÆR FESTIVAL
POPULÆR FESTIVAL: Mange gleder seg til Skral. Nå er to nye artister til 2018-utgaven klare.
POPYNDLING
POPYNDLING: Jonas Alaska er klar for Skral 2018 (Foto: PRESSEFOTO)
HUMORISTISK
HUMORISTISK: Kjartan Lauritzen beskrives som et friskt pust i norsk popmusikk. (Foto: PRESSEFOTO)

Både Jonas Alaska og Kjartan Luritzen blir å se på Groos sommeren 2018.

  • Martin Haugen

Det melder festivalen onsdag ettermiddag. Fra før har festivalen allerede offentliggjort at den norske rapkometen Cezinando skal opptre på neste års Skral.

– Det er mye både gøyal og god musikk som lages i Norge for tiden, og Kjartan Lauritzen er et friskt pust som mange har ønsket seg til Skral. Litt ekstra fint er det å kunne sette Jonas Alaska på programmet, som jo er for lokalfavoritt å regne, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder og bookingansvarlig i Skral, i en pressemelding.

Åmligutten Jonas Alaska slo igjennom for fullt med sitt selvtitulerte debutalbum i 2011. Låter som "October" og "In the Backseat" ble raskt favoritter blant et stort publikum og Alaska ble allemannseie. Nylig slapp han sitt fjerde album, Fear is a Demon, på sitt eget, nystartede plateselskap, og har mottatt strålende kritikker.

Om Lauritzen sier pressemeldingen følgende:

"Kjartan Lauritzen er rap-fenomenet fra Balestrand i Sogn & Fjorande som virkelig er iferd med å legge landet for sine føtter. Lauritzen mottok blant annet terningkast 6 fra NRK P3 for sin EP, Fenomenet, og sammenligner ham med Sushi x Kobe og A$AP Ferg".

Hit om fredagsfølelsen

Lauritzen har bemerket seg med en stor evne til å nå mange med sin entusiastiske stil. På videoportalen Youtube har hans mest sette musikkvideo «Fredag» over 300.000 visninger.

I videoen bruker han både dialekten og hjembygda Balestrand for alt det er verdt, noe som utvilsomt skiller ham fra mange andre artister.

I et intervju med nettstedet rubato.no forteller Lauritzen, eller Per Áki Sigurdsson Kvikne, som han egentlig heter, at bakgrunnen for sangen er noe dypere enn teksten skulle tilsi.

– Moren min er fra Island og den tunge økonomiske tiden der borte inspirerte meg til å skrive en låt om det. Så den handler om den finansielle krisen på Island. Jeg har sett hvordan det har preget mine venner og familie der borte, sier han.

– Den handler egentlig om den følelsen et typisk menneske har; megapy midt i uken, der den eneste gleden i livet er å se fram mot helgen. Til slutt kommer den intense følelsen av glede flyvende direkte inn i ansiktet når du logga deg inn på Facebook og skriver ”Helg … :-)”, sier han til nettstedet.

Den populære videoen kan du se her, dersom du vil få en forsmak på hva Skral-publikummet har i vente.