annonse

Inspirert av Black Sabbath, grunge og 80-tallsriff vil Underwing bli store

: Mystisk. (F.v.) Thomas Myhren, Enyeto Kotori, Magnus Christiansen og Joachim Walle i Underwing prøver å gi tekstene et litt mystisk preg så folk kan tolke selv. (Foto: )

Musikerne i bandet Underwing har mange inspirasjonskilder. De vil prøve å skape sin egen vei til suksess i rockebransjen.

  • Martin Haugen Martin.haugen@gat.no

De er ikke så lette i bås, mener de fire karene som det siste halve året har brukt store deler av tiden på bandet Underwing.

– Vi er mye inspirert av 1990-talls grunge, som Alice in Chains, men også av Black Sabbath, og av 80-tallsriffing. Det er også noen progressive elementer, sier vokalist og bassist Enyeto Kotori, når han får spørsmålet om hva slags musikk det er bandet prøver å lage.

På singelen «Reaper» er i alle fall inspirasjonen fra Black Sabbaths seige og tunge rock åpenbar, samtidig som man også hører elementer fra 80- og 90-tallsmusikk.

– Tekstmessig handler det litt om personlige erfaringer og ting som ikke er så bra, men også om hvordan man kan få det bedre. Samtidig er det skrevet litt kryptisk, slik at folk kan tolke selv, supplerer han.

– Vi vil jo at det skal være litt mystisk, sier Magnus Christiansen, som er gitarist og vokalist i bandet.

– Dette er pakket inn i et ganske tungt lydbilde. Vi tror det er noe som kan appellere til mange, både folk som liker metal, rock og pop. Vi prøver også å gjøre det radiovennlig, sier Kotori.

For tiden jobber bandet med sin aller første EP, som skal inneholde fem sanger. Fire av disse skrev Kotori på kassegitar, men resten av bandet har også bidratt.

– Alle har fått sette sitt særpreg på. Jeg skrev på kassegitar, men jeg manglet de andre instrumentene, sier han.

For å holde kostnadene nede, satser musikerne på å gjøre så mye som mulig selv. Derfor spilles EP-en inn i det lille lydstudioet trommis Joachim Walle Michalsen har laget hjemme. Han er også bandets produsent.

Snart ny konsert

Så langt har de spilt fire konserter: på Lista motorcrossfestival, Ung bynatt, som oppvarming for bandet Vorbid på Munkehaugen i Arendal, og på en skramlejam på Skyline i Grimstad.

Den neste konserten spilles på utestedet Barrique i Arendal 12. november.

– Da skal vi spille et sett med egne sanger og et sett med coverlåter vi har øvd inn bare for denne konserten, sier Kotori.

Vil nå så langt som mulig

Selv om Underwing bare har eksistert i noen måneder, har musikerne erfaring fra scenelivet.

– Vi har alle bakgrunn fra andre band i lokalmiljøet, så vi har lang sceneerfaring, sier Kotori.

Selv har han spilt i bandet Klepp. Det har også trommis Michalsen, som også har spilt i bandet Seventh. Magnus Christiansen har tidligere spilt i bandet Valerie.

– Hvor langt har dere planer om å nå med dette?

– Vi satser fullt. Vi bruker veldig mange timer i døgnet på dette. Vi tar sikte på å nå så langt som mulig, sier Christiansen, og får støtte fra de andre.

– Er det ikke enda vanskeligere enn før å leve av musikk, med tanke på utviklingen i platebransjen, små inntekter fra strømming og så videre?

– Ut fra den gamle måten å gjøre det på, er det vanskelig. Nå er det blitt en uavhengig måte å gjøre det på. Det er absolutt mulig å gjøre det til en jobb. Det er vanskelig å leve av bare det. Man må ofte ha en annen jobb ved siden av, sier Christiansen, før han følger opp:

– Hvis man vil noe, får man det til. Får man det ikke til, vil man det ikke nok.

– Det handler ikke bare om penger. En ting er om man kan leve av det, men det er også et spørsmål om man kan leve med seg selv. Når jeg blir 80, hvis jeg blir 80, vil jeg se tilbake og tenke at jeg gjorde det jeg ville, sier Kotori.

Aktive på nettet

Selv om bandets første EP ennå ikke er utgitt, har Underwing allerede blitt svært aktive på nettet. Her legger de både ut musikk, bilder og andre oppdateringer.

– Vi har fått veldig god respons på de første tingene vi har lagt ut. Folk sier dette er musikk som gir dem noe. Vi har allerede fått en liten «fanskare». Det gir oss motivasjon til å gønne på enda mer, sier Kotori.

Bandet er å finne blant annet på Spotify, Soundcloud, Instagram og Facebook, men den nye EP-en blir ikke bare sluppet digitalt. Den skal også trykkes opp på CD. Dette gjør bandet blant annet for å ha noe å selge på konserter, og for å fremme et eget visuelt inntrykk.

– Det vil alltid være bruk for CD-er så lenge det finnes rock’n roll, sier Christiansen.

EP-en med navnet «Kaela upsweep» er planlagt utgitt i første kvartal 2017.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.