annonse

- Han er en debutant som har vakt betydelig oppsikt

Pris
Pris: Jan Kristoffer Dale vant Sørlandets litteraturpris. (Foto: Helge Dyrholm)
Vant pris
Vant pris: Jan Kristoffer Dale får Sørlandets litteraturpris for novellesamlingen Arbeidsnever.

Jan Kristoffer Dale vant Sørlandets litteraturpris med Arbeidsnever.

  • Camilla Hovstø

Dale vant i kategorien skjønnlitteratur med novellesamlingen, Arbeidsnever. 

- Overbevisende novelledebut fra arbeiderklassen, som skildrer menneskene og det menneskelige med både kunnskap og empati. Vågalt pluss for dialekten i dialogene, som flyter godt i leserens hode, er juryens begrunnelse.

- Det er svært gledelig at Sørlandets litteraturpris i år kan være med på å fremme en ung stemme. Det har vært prisens intensjon helt fra den ble etablert i 2000. I tillegg viser årets pris at leserne setter stor pris på den historien landsdelen har å by på, sier Randi Berge Wandrup, som er leder av styringsgruppa for prisen.

Hun mener Agder-fylkene har fostret en rekke betydelige forfattere.

- Når Jan Kristoffer Dale er kåret til årets skjønnlitterære vinner bidrar Sørlandets Litteraturpris til å rette søkelyset mot en relativt ung forfatterrøst. Dale er tidlig i trettiårene (født i 1984). Fra Froland og bosatt i Grimstad. Han er en debutant som har vakt betydelig oppsikt med sin novellesamling Arbeidsnever. Her setter han Froland på det litterære kartet. Novellesamlingen består av jordnære og poetiske beretninger fra de vanlige sliternes liv. Et godt stykke unna måten stedets mennesker legendarisk ble beskrevet på i NRKs humorserie Lillelørdag med Bård Tufte Johansen og Harald Eia! Jan Kristoffer Dale har allerede mottatt Tarjei Vesaas debutantpris. Nå blir han også omfavnet av det litterære Sørlandet, sier hun.  

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.