annonse

Fikk problemer med for varm kake

: Merethe Helleland ble ikke en av de to siste finalistene som skal i ilden i den siste episoden av Kakekrigen torsdag. Arkivfoto (Foto: )

Merethe Helleland nådde ikke helt opp i Kakekrigen. Hun rakk ikke å avkjøle kaken nok.

  • Gro Austenå Berg

Merethe Helleland skjønner veldig godt at det var hun som måtte reise hjem fra Kakekrigen på tv onsdag kveld. Dermed nådde hun langt, men ikke helt til topps. Da kakene skulle presenteres, hørtes bare en latter fra Helleland. hun innså at det gikk den veien.

Ikke avkjølt

– Hva gikk galt?

– Sist jeg laget drip cake endte jeg med gult forkle, så jeg følte veldig på det at jeg måtte lage noe vanskeligere enn forrige gang. Jeg valgte en kake som tar lengre tid å lage enn et sukkerbrød, sier hun.

Kaka skulle i tillegg stekes en stund, og den var vanskelig å avkjøle kjapt fordi det var en kompakt formkake.

– Hvis den hadde vært avkjølt, hadde alt gått annerledes, sier hun.

Underveis gikk det nemlig derfor også hull på kaken, og Helleland måtte se på at all kremen rant ut og la seg rundt den istedenfor.

Tredje plass

Hun innrømmer at det er litt surt å måtte gi seg før målstreken når hun kom så langt, men er veldig fornøyd med delt tredje plass.

– Jeg hadde jo ikke trodd jeg skulle overlever første uka en gang, sier hun.

– Hva har du lært?

– Jeg har fått mange tips og triks av Sverre (en av dommerne journ.anm.), og lært masse angående smak og kombinasjoner.

Helleland er også sikker, hun hadde gjort det igjen.

– Anbefaler du andre å melde seg på?

– Så absolutt. Det var utrolig moro og veldig lærerikt, sier hun og legger til at hun likte det å gå ut av komfortsonen.

– Jeg skulle gjerne gjort det igjen, avslutter hun.

gro@gat.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.